intretinere folie transparenta

Cum se intretine folia transparenta?

Folia transparenta de tip PVC Clear sau Crystal PVC este un material cu nenumarate aplicatii. Principalele, utilizari ale foliei transparente sunt sistemele de protectie pentru terase si balcoane. Există multe avantaje ale acestui material plastic transparent dar pentru a beneficia de toate aceste avantaje, folia transparenta necesita o intretinere permanenta.

Folia s-a murdarit? Cum se spala?

In primul rand trebuie sa tinem cont de faptul ca folia transparenta este acoperita cu un strat protector, care are rolul de a bloca razele UV. Este foarte important ca in timpul utilizarii, acest strat protector sa ramana cat mai intact pentru a nu se deteriora materialul. Pentru curatarea foliei transparente, este nevoie doar de stergerea usoara cu o carpa (de preferat piele de caprioara sau bumbac) inmuiata in apa calda sau, daca murdaria nu se sterge, se poate folosi apa calda in care dizolvati in prealabil sapun.

NU UTILIZATI solutii pe baza de alcool sau solventi intrucat aceste substante vor deteriora stratul protector al foliei iar folia va capata un aspect matuit sau laptos (neclar). De asemenea, nu folositi materiale aspre care pot zgaria folia.

In cazul in care veti folosi toate metodele de mai sus, produsele cu folie transparenta au o durata de viata de aproximativ 5 ani.

Comments are closed.